Stor vaskemaskin test 2018: 5 maskiner i ulike prisklasser til alle bruksområder

Miele WMB 120: Best i Test Vaskemaskin

Miele WMB120NDS Best i test Vaskemaskin

Vurdering

Energiklasse

Energimerke A+++

K5

Bruk rabattkoden i kassen for 5% rabatt.

Annonselenke

Det første vi la merke til ved Miele’s vaskemaskin var hvor solid og tung den er. Sammenlignet med andre 8kg maskiner er WMB120 litt av en klump, og den veier også mye mer. Og det er slettes ikke negativt, det viser bare hvor robust konstruert denne maskinen er. Dessuten bør ekstra vekt bety at den holder seg stabil selv når den spinner på maks hastighet, og dette var absolutt en av de mindre påtrengende maskinene vi har testet. Kvalitet har mye å si og det er rimelig å si at WMB120 er en av de mest gjennomførte maskinene vi har sett.

Miele har også besluttet å holde ting enkelt med frontpanelet, med en enkel dreieknott som lar deg velge hvilken type vask du vil ha (ull, finvask, bomull etc.). Når du har satt vaskemodus kan du bruke tilleggsfunksjonene til å tilpasse vasken etter dine behov, disse inkluderer justering av temperatur og spinnhastighet, i tiIegg kan du skreddersy vasken etter hvor skitne klærne dine er.

Fordeler

 • plus
  Tydelig og enkelt brukerpanel
 • plus
  Stillegående, selv under sentrifugering
 • plus
  Eksepsjonelt bra for fjerning av flekker
 • plus
  Har en anti-krøll fase på slutten av programmene

Ulemper

 • minus
  Antall programmer kan være krevende for noen
 • minus
  Høyere pris enn sine konkurrenter

Annonselenke


Bosch 6-serie: Energieffektiv & billig

Energieffektiv og billig vaskemaskin

Vurdering

Energiklasse

Energimerke A+++

TRNO30

Bruk rabattkoden i kassen for opptil 30% rabatt på utvalgte produkter.

Annonselenke

Denne serie 6 vaskemaskinen fra Bosch, med en stor 8 kilos lastekapasitet og en energieffektivitetsvurdering som er 30% bedre enn EUs topplassering av A +++, er absolutt en vaskemaskin vi kan anbefale. Den er veldig stille i drift, har overlegen stabilitet, og er en perfekt match for mellomstore familier som vasker daglig – verdt å nevne er det likevel at denne maskinen vasker noe tregere enn sin konkurrent over, til tross for at den ble kåret best i test i fjorårets tester.

TRNO30

Bruk rabattkoden i kassen for opptil 30% rabatt på utvalgte produkter.

Annonselenke


Zanussi Lindo100: En billig og brukervennlig utfordrer

Zanussi Lindo100: Billig og brukervennlig utfordrer

Vurdering

Energiklasse

Energimerke A+++

TRNO30

Bruk rabattkoden i kassen for opptil 30% rabatt på utvalgte produkter.

Annonselenke

I midten av 1980-tallet ble den italienske produsenten Zanussi ansett som en av de mest prestisjefylte hvitevareprodusentene. Siden den gang har de tapt markedsandeler til giganter som Bosch, Miele, Siemens og Samsung, men de er fortsatt et verdifullt budsjetts-merke.

Gitt at mange modeller har så kompliserte grensesnitt, er det en velkommen lettelse å finne en maskin som er så enkel å bruke. Det er derfor ikke overraskende at den første innstillingen du møter her er en daglig "Mini 30 Eco-innstilling" som utfører en enkel 30-minutters vask ved 30˚C; Perfekt for ofte slitte ting som undertøy og T-skjorter. Til tross for dens A+++ vurdering for energibruk, bruker Lindo100 mer vann enn noen av sine konkurrenter. Syntetisk program tar også en lite mannsalder for å fullføre programmet, men du kan velge QuickWash-alternativet hvis du har det travelt. Allikevel vasker den både syntetiske- og bomullsplagg helt plettfritt, og skyll- og sentrifugering er veldig grundige.

Zanussis PowerJet-teknologi sørger imidlertid for at vaskemiddelautomaten ikke blir tilstoppet med halvoppløst pulver (en vanlig forekomst med noen maskiner). Hvis du har en stor familie, vil nok dens 7 kilos vaskekapasitet ikke være tilstrekkelig, i så fall vil vi foreslå en av Zanussis 8 kilos modeller.


Bosch 8-serie: Robust & pålitelig for familier

Bosch waw28768sn: Robust og pålitelig vaskemaskin for familier

Vurdering

Energiklasse

Energimerke A+++

K5

Bruk rabattkoden i kassen for 5% rabatt.

Annonselenke

Med en kapasitet på 8 kg er denne modellen redningen for en stor familie med gjørmete barn, to hunder og en inkontinent katt (også bra for mindre husholdninger). I tillegg til sin prisverdige A +++ energivurdering, er den utstyrt med i-DOS – Boschs kostnadseffektive vaskemiddel- og vannbesparende funksjon.

I stedet for å manuelt legge til vaskemiddel for hver vask, med i-DOS fyller du det ekstra store reservoaret med noen få ukers vaskemiddel-dose, Bosch WAW28768SN's sensorbank bestemmer den optimale dosen ved å oppdage størrelsen, vekten og til og med graden av skitt i vasken. Én enkel fylling varer ca 20 vaskeprogrammer, selv om du fortsatt kan bruke vanlige vaskemiddeltabletter hvis du foretrekker det.

Bosch har utmerket pålitelighet og brukergrensesnittene på alle apparatene er enkle å beherske – noe som kan betraktes som en stor bonus for de som sjelden leser brukermanualer. Har katten skitnet til dyna? Da velger du helt enkelt dyne-innstillingen. Har det travelt med å forlate huset? Da velger du "Super Quick" 15-minutters vask. Denne modellen har vært på markedet de siste to årene og gitt denne maskinens ypperlige ytelse, gjør den nedsatte prisen denne til en familie-vinner.

K5

Bruk rabattkoden i kassen for 5% rabatt.

Annonselenke


Samsung WW9000: En teknologisk avansert maskin

Samsung WW9000: En teknologisk avansert vaskemaskin

Vurdering

Energiklasse

Energimerke A+++

WA30

Bruk rabattkoden i kassen for 30% rabatt på utvalgte produkter.

Annonselenke

Samsung WW9000 (WW10H9600EW) er den mest teknologisk avanserte vaskemaskinen vi noensinne har testet. For det første er det ingen vaskemiddel skuff. I stedet fyller du bare de interne dispenserne med vaskemiddel og tøymykner, og maskinen gir riktig mengde basert på gjeldende belastning. Samsung sier at beholderen kan holde rundt en måneds forbruk, noe som betyr at du for det meste bare kan kaste inn klærne dine og trykke "Start" uten å rote rundt etter vaskemiddel.

Videre kan den styres via smarttelefonen din (Android og iOS), enten på samme Wi-Fi-nettverk eller over internett. For eksempel kan du legge klærne i maskinen om morgenen og deretter sette vasken til å starte like før du drar fra jobb, så kommer du hjem til nyvaskede klær som ikke har lagt fuktige i flere timer. I tillegg til kontroll, forteller appen deg hvor lenge det er igjen av vasken, slik at du kan sitte i sofakroken å sjekke om det er klart for å henge opp vasken.

Energiforbruket for denne A +++ vurderte maskinen er ganske gode, men de beste resultatene oppnås ved å alltid vaske full maskin. Hvis du er opptatt av "tech" og er ute etter en vaskemaskin som ikke bare ser stilig ut, men som utfører alle oppgaver uten problemer kan vi anbefale Samsung WW9000.

WA30

Bruk rabattkoden i kassen for 30% rabatt på utvalgte produkter.

Annonselenke


Hvordan velge den beste vaskemaskinen?

Nettredaktør, Thea Lien

Sist oppdatert: 
30/10/2017 av Thea Lien

Objektivt sett bør det være ganske enkelt å velge ny vaskemaskin når du har satt et budsjett, men det er faktisk mye å tenke på. Det er sannsynligvis ting du ikke engang har tenkt på, for eksempel hva det koster å kjøre en maskinvask. Det kan med andre ord være bedre å bruke mer penger på forhånd for å få billigere driftskostnader, som sparer deg penger over maskinens levetid.

Her tar vi deg gjennom alt som er viktig for å velge en maskin og alle spesifikasjonene du bør passe på. Avhengig av budsjettet ditt, må du kanskje inngå et kompromiss med noen funksjoner.

En vaskemaskin er noe du ikke kan leve uten. Gjør det riktige valget i dag, og du vil ende opp med en maskin som vil vare i mange år framover.

Med et skremmende utvalg av offwhite modeller er det umulig å velge den beste maskinen basert på utseende eller spesifikasjoner alene. Derfor har vi bestemt oss for å lage denne listen basert på omfattende undersøkelser, faglige vurderinger, tilbakemelding fra eiere og, der det er mulig, kombinert med hands-on testing.

Hvilke funksjoner bør jeg se på når jeg kjøper en vaskemaskin?

Energiforbruk

Energiforbruk og vannbruk er de to faktorene som bestemmer hvor mye vaskemaskinen vil koste deg per år. For enkelte brukere er driftskostnader ekstremt viktig, da en maskin som er billigere å kjøre kan koste deg mindre i det lange løp – selv om den i utgangspunktet er dyrere å kjøpe.
EU Energy Label-systemet karakteriserer apparater fra A+++ ned til A, hvor høyere karakterer er mer effektive. Hver klasse inneholder en rekke klassifikasjoner, slik at en A+++ vaskemaskin kan være litt mer effektiv enn en annen A+++ maskin. Når det er sagt, er forskjellene i energieffektivitet mellom tilsvarende merkede apparater ganske ubetydelige i løpet av et helt år. Derfor ser de fleste kjøpere rett og slett etter Energimerket og går for den som har høyest klasse.
For å hjelpe deg med å bestemme, inneholder hver etikett også en figur for maskinens strømforbruk vurdert til kWt/år og vannforbruket i liter per år. Se etter maskinen med den laveste figuren. I vår vaskemaskin test har vi plukket ut modeller som matcher disse kriteriene, slik at du skal få en vaskemaskin du kan være fornøyd med i årene fremover.

Trommelstørrelse

Trommelstørrelse er en av de viktigste aspektene ved vaskemaskin testen og er sitert som totalvekten av tørr vask som kan lastes inn i maskinen som skal vaskes. For en typisk husholdning vil en 6kg trommel være tilstrekkelig. En større 8 eller 10 kg trommel kan imidlertid være fornuft, da du ikke bare kan vaske flere klær på en gang, men du kan vaske større ting, for eksempel dyner. Vanligvis vil en større trommel være mer effektiv per kilo vask, noe som krever mindre vann og vaskemiddel for å vaske samme mengde klær som en maskin med en mindre trommel.

Sentrifugehastighet

Sentrifugehastigheten forteller deg hvor fort trommelen er i stand til å spinne i omdreininger per minutt. Generelt sett, jo raskere hastigheten er, jo tørrere er klærne dine etter en ferdig vask. Billigere modeller vil typisk spinne rundt 1 100 o/min, men se etter en 1,400 o/min eller 1,600 o/min maskin for best ytelse. Sørg for at maskinen er i vater når du installerer den (alle vaskemaskiner leveres med justerbare føtter). En vinglete maskin vil hoppe rundt og lage et spetakkel i de forskjellige sentrifugerings-syklusene, og i værste fall vil du i fremtiden kunne møte på vibrasjonsrelaterte problemer i konstruksjonen.

Spesielle funksjoner

Hver produsent har sine egne spesielle egenskaper designet for å forbedre vaskekvaliteten og spare penger. Samsungs Ecobubble-teknologi løser for eksempel oppvaskmiddel med vann og luft for å lage bobler som trenger inn og rengjør klær mer effektivt. Med en 15 graders vaskesyklus kan det også bidra til å spare penger. Våre vurderinger tar for seg hver maskins unike egenskaper for å fortelle om de er verdt pengene.

Hva er de beste merkene å kjøpe?

Selv om det billigste merkede husholdningsapparatene er i stand til å kjøre i mange år uten feil, sverger mange til tyske og sørkoreanske produsenter når det gjelder funksjoner, pålitelighet og kvalitet. Imidlertid vil deres priser vanligvis være høyere. Bosch, Siemens og Neff eies alle av BSH, og produktlinjene er delt slik: Bosch-produkter er generelt plassert på midtprismarkedet, mens både Siemens og Neff er rettet mot den avanserte kjøperen. Mange BSH-maskiner er produsert i ulike fabrikker rundt Europa, inkludert Polen og Spania.

Tyske fabrikker er allment ansett som de mest effektive og med høyest kvalitetskontroll, vi vet at Miele er det eneste merket som utelukkende produseres i Tyskland. Som følge av dette har merket en av de høyeste pålitelighetsgradene av alle. Selv om deres reparasjonskostnader er høye, forsøker selskapet å få sine maskiner reparert innen få dager – andre produsenter har vært kjent for å ta opptil flere uker.

Ingen merkevare-vurdering ville være komplett uten en omtale av Samsung. Selskapets maskiner er generelt svært høyt klassifiserte og blant de mest high-tech merkene på markedet. Imidlertid har noen ingeniører – og brukere – til tross for at de er et elektronikkfirma, stilt spørsmålstegn ved påliteligheten til deres elektroniske komponenter.

Praktisk tips! Når det gjelder vaskemaskiner og tørketromler, skal den beste måten å se om et produkt er produsert i Tyskland er å se på maskinens dørhengsel. Hvis hengselet er til høyre, er den produsert i Tyskland.

Vaskemaskin
5 (100%) 1 vote