Best i test tørketrommel * Stor kåring av 2018-modellene

Å kjøpe store husholdningsapparater er alltid vanskelig, og valg av tørketrommel er intet unntak. Du må sørge for at du får den beste tørketrommelen tilgjengelig, vurdere en hel rekke funksjoner og merker før du tar en beslutning. Det er mange faktorer å dekke, for eksempel størrelse, kapasitet og energivrudering.

Forhåpentligvis vil vår forbrukertest hjelpe deg med å finne riktig maksin for ditt bruk, og ikke minst lommebok.

Hvilken tørketrommel er best i test? 

Hvis du har råd til det, vil vi alltid anbefale Miele for mange av dine husholdningsapparater. Gang på gang har merket bevist seg med prisbelønte maskiner som er effektive, ekstremt godt laget og svært pålitelige.

Det samme gjelder her, hvor vi anbefaler Miele TMG840.

Vi kan også anbefale Bosch WTH som er en rimeligere tørketrommel men like energieffektivt alternativ.

Testvinner! Miele TMG840

Miele tmg840wpnds

Man kommer ikke unna at denne maskinen kommer til en heftig pris, men hvis du har råd til det, vil du med et pålitelig tysk merkevare få deg en toppmaskin. For et så betydelig utlegg kan du forvente en rekke flotte funksjoner, og Miele TMG840 leverer!

Som vår best i test tørketrommel er dette en av de mest energieffektive alternativene som finnes, og den har en A +++ vurdering. Den nyttige Eco Feedback-funksjonen gir deg en forbruksprognose samt en strømforbruksrapport, slik at du vet nøyaktig hvor mye det koster deg.

Men hva med den faktiske tørkeytelsen? Det er sensorstyrt, og tromlen vet nøyaktig når den skal slås av når klærne tørker, og krøll-reduksjonen er i toppklasse. Maskinen beregner selv kalsiuminnholdet i vannet ditt for å velge den perfekte tørketiden – veldig smart.

Trommelkapasiteten er 8 kg, så den passer bra for større familier. Den går også veldig stille, som vil være (uhørlig) musikk i ørene dine i forhold til noen av de støyende alternativene. En to års garanti er inkludert.

Samlet sett skal du lete lenge for å finne en bedre tørketrommel, men du må veie opp den høye prisen mot hvor mye du kan spare gjennom energiforbruk.

Annonselenke

Mest for pengene med Bosch

bosch wth852l7sn tørketrommel

Denne Bosch tørketrommelen er halve prisen sammenlignet med Miele's modell over, men vil fortsatt gi gode og energieffektive resultater.

Det er på den mer overkommelige enden av prisklassene.

Som et annen tysk designet apparat, er det flere funksjoner som vil hjelpe deg med å få den beste tørkeopplevelsen. Programmere er det flere: sportsklær, skjorter, håndklær, puter og ulltørking. SuperQuick-syklusen får jobben gjort på 40 minutter.

Det er også en barnelås, en anti-krøll-funksjon som fungerer veldig bra, og den er designet for å være ekstra stille.

Med en A ++-energieffektivitetsvurdering er den veldig «grønn», men det er rapporter om at grensesnittet ikke er det enkleste å bruke. For ytelse, vil denne Bosch tørketrommelen, som også kommer med en to års garanti, være midt i blinken.

Annonselenke

En høylydt utfordrer

zanussi-zdh7332pz tørketrommeltest

Kondenstørketrommel er et steg opp i pris fra ventilerte modeller, men de er mer allsidige takket være vanndampens oppsamlingstank og trenger ikke ventilasjonsplass. Du kan plassere den hvor som helst, selv om det er best å gjøre det i et godt ventilert rom.

Denne Zanussi-modellen er et godt mellomklasse-alternativ. Energivurdering B betyr at den ikke er så økonomisk som noen av dens konkurrenter, men den er fortsatt effektiv. Den er ganske høylydt, og den har ikke ikke like mange funksjoner som de litt dyrere tørketromlene, men den har fortsatt mange av de viktigste. Inkludert sensortørking, og et praktisk Easy Iron-program som minimerer rynkete klær.

En av de beste aspektene til Zanussis tørketrommel er imidlertid den overdimensjonerte døren, noe som forenkler lasting og tømming, spesielt for større gjenstander.

Annonselenke

Billig tørketrommel fra Beko

Beko: Beste trommel til prisen

Et annet godt alternativ i den rimeligere klassen er denne Beko kondens-tørketrommelen. Selv om kapasiteten er litt lavere enn de beste alternativene (7 kg), virker den utrolig bra, og er billigere enn mange andre kondenstromler.

Med utmerket sensortørking vet maskinen nøyaktig når den skal stoppe en syklus, og sparer energi og tid. Med en energieffektivitetsgradering av B sammenligner den seg gunstig med andre i samme prisklasse.

Det er også flere spesielle sykluser - finvask, jeans, sportsklær og mer. Beko DCY7202 er en tørketrommel som yter godt over prisen.

Annonselenke

Siemens kondenstørketrommel

Siemens kondenstørketrommel

Enda en tørketrommel i toppklassen er Siemens WT47Y849DN, som kommer stappet med den nyeste teknologien. Siemens tørketrommelen kommer med en app som lar deg kontrollere apparatet fra smarttelefonen din (iOS eller Android). Ikke fullt så høy score som Miele, men dens A++ energivurdering er fortsatt veldig imponerende. Du sparer penger på driftskostnader til tross for de første utgiftene.

Maskinen i seg selv har svært høy ytelse, med utmerket sensortørking og en rekke nyttige innstillinger, som utendørs, håndklær, tepper, puter og undertøy. Det er til og med selvrensende, og kondensatoren rengjøres automatisk mange ganger i løpet av tørke-syklusen. Med en kapasitet på 9kg, er denne tørketrommel perfekt for større familier eller hyppig bruk.

Annonselenke

Ofte stilte spørsmål om tørketromler


Hva er fordelene med en tørketrommel?

I varme sommermåneder kan en klessnor være alt du trenger for å holde klærne friske og velduftende etter en vask. Men med Norges uforutsigbare vær kan en tørketrommel være tingen du trenger for å sørge for at store vaskebelastninger blir raskt og effektivt utført for bruk. Hvis du har liten plass til å henge opp klær, kan de også være en redning. Du kan velge tørketromler som vil spare plass, men hvis du vil ha den beste ytelsen, vil spesialmaskiner gjøre en bedre jobb.

Det finnes tre hovedtyper av tørketromler:

Varmepumpe-tørketrommel

Dette er det mest miljøvennlige alternativet fordi det bruker spesiell teknologi for å tørke klærne. Det vil også bidra til å spare penger på strømregninger. Denne "spesielle teknologien" bruker varm luft for å trekke ut fuktighet fra klærne som fordampes i en tank. 

Ventilert trommel 

Dette er generelt den rimeligste av de tre viktigste typene, da det utstråler varm luft gjennom en vindusledning eller en utvendig ventilasjon. Men en ventilert tørketrommel må plasseres mot en vegg eller et vindu for utlufting. De fleste kommer med et monteringssett, men du må kanskje få maskinen installert av en fagkyndig.

Kondens-tørketrommel

Disse er ofte betraktet som overkommelige når det gjelder kostnad, uten at det er behov for eksternt ventilerte slanger, kan forbrukerne nyte muligheten til å installere maskinen i et godt ventilert rom, uansett hvor de velger. Det er verdt å merke seg om at denne typen av tørketrommel krever at en beholder under maskinen tømmes jevnlig. Dette skyldes at dampen i tørketrommelen danner vanndråper som samles i en oppsamlingstank, og du må tømme den for hånd. De er dyrere enn ventilerte tørketromler, men enklere å installere og mer allsidig i hvor de kan stå.

De fleste tørketrommelene drives enten via sensorer eller timere. Bortsett fra de billigste modellene, er det sannsynlig at maskinen har sensorer som er programmert for å lese mengden fuktighet igjen i klærne. Når de er tørre, slår det smart ut.

Omvendt vil tidsbestemte maskiner fortsette til tiden går opp, noe som kan vare en stund etter at klærne er klare, og kan potensielt skade dem.

De fleste klær kan tørkes i tørketrommel, men du bør alltid sjekke etiketten på forhånd. Stoffer som vanligvis ikke bør være inkludert de fleste ull, gummi, fine delikate strikker, akryl, spandex og Lycra. Ren bomulls håndklær kan til og med holde seg mykere i lengre tid ved hjelp av en tørketrommel.

Det er mange andre funksjoner å passe på når du bestemmer deg:

Programmering: De beste tørketrommelene har noen varmeinnstillinger, for eksempel for bomull, syntetisk eller delikat, noe som hjelper deg med å holde klærne lenger.

Trommelstørrelse: Stor kapasitet er mer energieffektiv fordi de tørker klær på kort tid. De fleste spenner fra 7 kg til 9 kg.

Barnelås: For å forhindre at barn tukler med maskinen.

Forsinkelsesstart: Begynn din syklus til beste tid for deg.

Reversible doors: Endre retningen som døren din åpner for å bedre passe din plassering.

LED-advarsel og programmeringslys: Den første vil fortelle deg når du trenger å tømme en vannbeholder eller bytte ut et filter. Den andre hjelper deg med å holde orden på tørking.

Energieffektivitet: I dag blir maskiner gitt karakterer fra A til G, med A +++ den mest effektive. Nyere apparater pleier å være bedre, men det avhenger av hvor lenge en syklus tar og hvor ofte bruker du også maskinen din.

Integrert vs frittstående: Integrerte tørketromler kan passe inn i skapene dine og dermed forbli skjult. Frittstående er ikke innebygd, noe som betyr at de vil være i full visning, men de kan komme med større kapasitet.

Hva betyr energivurderingene?

For enkelte brukere er driftskostnader ekstremt viktig ettersom en maskin som er billigere å kjøre kan koste deg mindre på lang sikt, selv om det er dyrere å kjøpe. EU Energy Rating-systemet karakteriserer apparater fra A +++ ned til D, med høyere karakterer som mest energieffektive. De fleste maskinene som er vurdert ovenfor, har en energivurdering på B og høyere slik at du ikke vil se store forskjeller i langsiktige driftskostnader. Når det er sagt vil en A +++ karakterisert maskin definitivt være mer energieffektiv enn en maskin vurdert med karakter B.

Tørketrommel
5 (100%) 1 vote