Tørketrommel test: 5 maskiner som tørker klærne dine uten å ødelegge dem
Vi har testet hurtigtørkende og energibesparende tørketromler i en tøff kamp om overlegenhet.

Å henge opp skittentøysvasken til tørk kan være en reell kamp, og en tørketrommel vil redusere tiden du bruker på skittentøyet samtidig som den gjør klærne mer behagelige å ha på.

Hvilken tørketrommel er best i test? 

Hvis du har råd til det, vil vi alltid anbefale Miele for mange av dine husholdningsapparater. Gang på gang har merket bevist seg med prisbelønte maskiner som er effektive, ekstremt godt laget og svært pålitelige. Det gjelder her også, hvor vi anbefaler Miele TMG 840.

Vi kan også anbefale den nyere AEG 8000-serien (T8DEC946R), som har mye av samme teknologi og som vektlegger skånsomhet.

Miele TMG 840: Best i Test Tørketrommel

Miele tmg840wpnds
Energimerke A+++

Denne modellen er vurdert til A+++ for energieffektivitet og er perfekt for miljøvennlige brukere. LED-skjermen gir også estimerte forbrukstall for hver av de 20 forskjellige tørkeprogrammene, men da dette er en varmepumpe-modell bør du være oppmerksom på at at tørketiden vil være lengre enn en vanlig kondenstrommel.

Hvis pris ikke er et tema, og du er ute etter en tørketrommel test-vinner som vil vare i årevis, er utrustet med alle tenkelige funksjoner, er denne varmepumpe-utstyrte Miele tromlen et absolutt must. Bare vær forberedt på å brette opp ermene og åpne brukermanualen fordi det er en ganske bratt læringskurve involvert (hvis du vil dra nytte av alle funksjonene den har å tilby).

Annonselenke

Ofte stilte spørsmål


Hva er en varmepumpe-trommel?
Hva er en sensorstyrt tørketrommel?
Hvilken størrelse bør du velge?
Hva betyr energivurderingene?

For enkelte brukere er driftskostnader ekstremt viktig ettersom en maskin som er billigere å kjøre kan koste deg mindre på lang sikt, selv om det er dyrere å kjøpe. EU Energy Rating-systemet karakteriserer apparater fra A +++ ned til D, med høyere karakterer som mest energieffektive. De fleste maskinene som er vurdert ovenfor, har en energivurdering på B og høyere slik at du ikke vil se store forskjeller i langsiktige driftskostnader. Når det er sagt vil en A +++ karakterisert maskin definitivt være mer energieffektiv enn en maskin vurdert med karakter B.

Tørketrommel
5 (100%) 1 vote