Mikrobølgeovn test:
De 3 beste ovnene på det norske markedet

Miele m6012clst

Miele M6012: Best i Test Mikrobølgeovn

Denne modellen er langt fra billig, men du kan forvente eksepsjonelt gode resultater på alle områder.

Miele M6012 ContourLine mikrobølgeovn med grill i rustfritt stål har en kapasitet på 26 liter og er perfekt for deg som trenger en kraftig ovn som kan utføre en rekke oppgaver på daglig basis.

K5

Bruk rabattkoden i kassen for 5% rabatt.


Samsung ms23f302eaw

Samsung MS23: Liten & Billig Mikrobølgeovn

Denne 800 Watts mikrobølgeovnen har ikke ovn- eller grillfunksjon, men vi likte det moderne sort og sølv designet og fant at modellen er svært god til tross for den lave prisen.

Den tilbyr en 23 liters kapasitet med en 29 cm plate. Og som alle Samsungs ovner har den et keramisk interiør som er slitesterkt, ripebestandig og antibakteriell. Dette gjør den enklere å rengjøre og mer hygienisk.

K5

Bruk rabattkoden i kassen for 5% rabatt.


Caso MCG25 Chef – Mikrobølgeovn for Familien

Caso MCG25 Chef: Mikrobølgeovn for Familien

Denne modellen fra Caso passer godt hjemme hos en gjennomsnittsfamilie. Med 25 liters kapasitet og en mikrobølgeeffekt på 900W, har den nemlig plass til større porsjoner en andre ovner. 

Grillfunksjonen lar deg tilberede deilige grillretter året rundt, om det er noe du er ute etter. I tillegg har Caso MCG25 varmluftsfunksjon som gjør at du kan bruke denne modellen som en vanlig ovn. Med andre ord en 2-i-1 løsning.

K5

Bruk rabattkoden i kassen for 5% rabatt.

Hvordan velge riktig mikrobølgeovn


Det er ingen minimum, eller maksimum effekt du bør se etter, men høyere watt betyr i praksis raskere matlaging, så hvis du bruker mikrobølgeovnen mye bør du sikte på 900W eller mer.

Noen modeller bare varmer opp, mens andre kombinerer grill eller grill med ovn. Noen har innebygde oppskrifter med menyer som tar deg gjennom steg for steg, og noen nyere modeller kommer til og med med funksjoner som dampkoking eller steking.

Steking er en relativt ny innovasjon, grillen varmer ovenfra mens mikrobølger oppvarmer metallpannen, for å varme maten fra undersiden. Dette lar deg lage mat som pizza, paier, eller quiche raskt og effektivt uten å gi et uferdig, “bløtt” resultat.

Et godt råd som vil sende deg i riktig retning, er å finne ut nøyaktig hva du skal bruke en mikrobølgeovn til. Det høres åpenbart ut, men det er en viktig faktor å huske på hvis du er forvirret av valgmulighetene. Lager du mat til én person, eller til seks? Hvor mye arbeidsplass har du? Trenger du en enkel modell for grunnleggende oppgaver som for eksempel oppvarming av restemat og ferdigmat, eller er du ute etter en utvidelse av stekeovnen for å håndtere ekstra kapasitet?

Når du har en idé om hvordan matlaging som er viktigst for deg, kan du begynne å vurdere ekstra funksjoner som gjør at mikrobølgeovnen virkelig blir en god kompanjong på kjøkkenet – for eksempel en plan utforming uten dreieskive, nedtrekksdør, tilbehør i form av stekebrett eller et større utvalg av matlagingsalternativer.

Nettredaktør, Thea Lien

Sist oppdatert: 
27/9/2017 av Thea Lien

Vår test av de beste mikrobølge- og grillovnene gir deg et glimrende utvalg av mikrobølgeovner som kan håndtere et bredt spekter av matlagingsoppgaver.

Det kan være en overveldende oppgave å fordype seg i alle testene på markedet, men vi har redusert det ned til bare et fåtall best i test mikrobølgeovner som tilfredsstiller alle behov.

Mikrobølgeovn
5 (100%) 1 vote